Smullen! Zo maak je in 4 minuten geroosterde cranberrysaus

Het is een echte kernklassieker, cranberrysaus. Superlekker bij gegrilde kip, kalkoen en eend.

Omdat je het tijdens de kerst al druk genoeg hebt met koken, de boel versieren en zorgen dat iedereen all time een drankje in zijn hand heeft, is het fijn dat je deze saus in 4 minuten kan maken! Hou je mooi tijd over voor al die andere dingen.

cranberry-saus

De truc is om een bakplaat vol cranberry’s (340 gram), pitloze blauwdruiven (280 gram) en 60 ml ahornsiroop 4 minuten in de oven op de heetste stand onder de gril te zetten. Hierdoor krijgt de saus een heerlijke smaak. Strooi voordat je de bakplaat in de oven zet wat peper, zout en kaneel over de cranberry’s en voeg 2 takjes rozemarijn toen.

Haal de bakplaat uit de oven en doe de geroosterde cranberry’s in een kom. Sprenkel hier wat olijfolie (1 el) en rode wijnazijn (1 el) over, even omscheppen en je saus is klaar!

Heb je de volgende dag nog wat over dan is deze saus ook heerlijk in je yoghurt of granola bij het ontbijt. Ga jij deze heerlijke saus maken? Laat het ons weten in de commends!

No Replies tot "Smullen! Zo maak je in 4 minuten geroosterde cranberrysaus"

    Laat een reactie achter

    Je email adres wordt niet gepubliceerd.