Dinsdag wordt het 40 graden: houdt het warme weer tot oktober aan?

Klagen over slechte zomers in Nederland: dat kan voorlopig niet meer. Het regent amper en de ene na de andere tropische dag komt onze kant op.

Zo wordt het aanstaande dinsdag weer bijzonder heet: het kan lokaal wel 38 graden worden. Een beetje Spanje in eigen land. Alweer. Als het dinsdag minstens 30 graden wordt, dan is er sprake van een tweede hittegolf. Twee hittegolven in 1 zomer: dat is tot nu toe nog maar twee keer eerder voorgekomen. Best bijzonder, dus.

Zijn we er na dinsdag dan een beetje vanaf? Nee.

Volgens weerexperts kan de hitte dit jaar wel tot in oktober voortduren. “Niets wijst erop dat dit warme weer niet zal blijven duren tot in augustus, en zelfs tot in september en oktober”, aldus de Belgische meteoroloog Philippe Mievis. Volgens hem wordt het de komende maanden droger en warmer dan normaal is voor de tijd van het jaar.

Zo zegt hij vrij duidelijk: “Warmer, droger, zonniger, minder regenachtig: tot eind oktober zijn we nog niet klaar met het goede weer, de hitte en de droogte!” Kortom, we hebben nog veel langer te maken met warme dagen…

Bron: Welingelichte Kringen, Libelle Beeld: iStock

No Replies tot "Dinsdag wordt het 40 graden: houdt het warme weer tot oktober aan?"