VERBIJSTERDE MOEDER: “OMSTANDERS MAAKTEN FOTO’S VAN MIJN ZOON TOEN HIJ VOOR DE TREIN SPRONG”

Een jongen pleegde vorige maand zelfmoord door in het Brabantse Helmond voor de trein te springen. De nachtmerrie van iedere ouder. 

En wat het nog ondraaglijker voor de moeder van deze jongen maakt, is dat omstanders op dat moment foto’s van hem hebben gemaakt. Ze reageert verbijsterd op Facebook.

Onvoorstelbaar pijnlijk
“Onze zoon is voor de trein gesprongen. Ik heb gehoord dat er omstanders waren die foto’s hebben gemaakt daarvan en daarna”, zo schrijft de moeder. “Onverwerkbaar en onvoorstelbaar, intriest en zeer pijnlijk, dat vreemde mensen foto’s hebben van mijn kind, op dat moment en in die toestand.”

Verbieden
Ramptoeristen zullen er altijd zijn. Anno 2018 pakken zij er steeds vaker hun telefoon bij om het een en ander vast te leggen, zonder erbij na te denken wat voor pijn ze hiermee aanrichten voor de nabestaanden. Toch is het (nog) niet verboden, maar de politiek hoopt binnenkort dit soort mensen strafrechtelijk aan te kunnen pakken. “Wat bezielt mensen”, reageert CDA-kamerlid Madeleine van Toorenburg tegenover het AD. “Het is nu wel de vraag wat er met de beelden wordt gedaan. Dit is precies waarom er snelle regelgeving moet komen. Zo nodig met een initiatiefwet. Daar ben ik over in gesprek.”

Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 en 113.nl.

Bron: AD, Libelle Beeld: iStock

 

BACK TO TOP