Dit item wast bijna niemand vaak genoeg – en het is niet je beha

Het is belangrijk om af en toe eens kritisch naar je kast te kijken. En dan bedoelen we niet op modevlak, maar op het gebied van bacteriën.

Ondertussen is wel bekend dat we waarschijnlijk onze BH niet genoeg wassen, maar er is nóg iets. En ja, ook jij maakt je er vast schuldig aan mocht je het in je kast hebben hangen.

Het item
We hebben het namelijk over de herbruikbare linnen tassen. Volgens Good Housekeeping wordt deze tas bij lange na niet genoeg in de wasmachine gegooid, want ja: dat kan gewoon. Zo’n handige eveneens goedkope tas gebruik je misschien wel wekelijks dus is een wasbeurt op z’n tijd zeker niet mis.

Onderzoek
Een eerder onderzoek toonde ook al aan dat de tassen erg vies kunnen zijn. Ze worden zelfs een broeinest voor bacteriën genoemd. In 12 procent van de onderzochte tassen werd zelfs de E.Coli-bacterie gevonden (die zich normaal in je darmen bevindt).

Hup, snel in de wasmachine doen dus.

BACK TO TOP