Vrouw (19) heeft bizarre aandoening waardoor ze elke dag 30 keer moet kotsen

De 19-jarige Caitlin White lijdt aan een zeldzame darmaandoening waardoor ze iedere dag wel dertig keer moet braken. Ze durft hierdoor niet met vrienden wat leuks te gaan doen. “Ik schaam me er zo voor.”

De Schotse Caitlin lijdt aan de ziekte gastroparese. Een stoornis in haar maag zorgt ervoor dat het voedsel vertraagd wordt verteerd.

Ondervoed
De meest voorkomende symptomen van gastroparese zijn chronische misselijkheid en overgeven. Deze symptomen kunnen erg hinderlijk zijn voor het dagelijkse leven. En doordat ze zoveel moet overgeven, weegt Caitlin erg weinig. Met een gewicht van slechts 38 kilo is Caitlin ernstig ondervoed, waardoor ze het risico loopt op orgaanfalen.

Infuus
Op veertienjarige leeftijd werd Caitlin voor het eerst ziek. Op dat moment woog ze 70 kilo, wat een normaal gewicht is voor iemand van haar lengte en gewicht. Caitlin’s toestand verslechterde snel en ze moest aan een infuus. Door het infuus kreeg ze kalium, magnesium, ijzer en fosfaat binnen die ervoor moesten zorgen dat ze aan zou sterken.

Geen vrienden
Buiten dat deze ziekte erg veel invloed heeft op haar gezondheid, beweert Caitlin ook veel vrienden te zijn verloren. Doordat ze bijna constant moet braken is ze nauwelijks in staat om haar sociale contacten te onderhouden. “Ik durf niet meer met vrienden wat te gaan eten of drinken, omdat ik me er erg voor schaam”, legt ze uit.

Dodelijke infecties
De tiener krijgt op dit moment als ‘laatste redmiddel’ parenterale voeding aangeboden. Dit zijn voedingsstoffen die direct bij de lever terechtkomen. Hierdoor wordt het spijsverteringsstelsel omzeild en hoeft de tiener als het goed is minder te braken. Als haar lichaam deze voeding niet goed oppakt, kan het wel voor dodelijke infecties zoals bloedstolsels zorgen.

Optimistisch
De ziekte heeft Caitlin zo erg te pakken dat de dokters denken dat ze niet meer lang te leven heeft. “Over zes maanden zal ik hier waarschijnlijk niet meer zijn, tenzij ik de juiste zorg krijg.” Ondanks deze prognose blijft Caitlin optimistisch en hoopt ze dat haar gezondheid op een dag zal verbeteren. Ze droomt er namelijk van om ooit te kunnen gaan reizen of een carrière in de geneeskunde te kunnen gaan starten.

The teenager who vomits 30 times A DAY: Rare condition leaves 19-year-old weighing just six stone

Nineteen-year-old Caitlin White, from Perth, Scotland, has severe gastroparesis, which causes a delay in her stomach emptying. Her life is ‘dominat…

BACK TO TOP