Monique werkt aan boek over hartverscheurend onderwerp.

Monique, je weet wel, de vriendin van André Hazes, deelde een belangrijke aankondiging op Instagram. Ze werkt namelijk aan een kinderboek over het overlijden van haar geliefde hond Dunya. Het kinderboek zou vanaf begin volgend jaar in de rekken liggen.

Monique moest dit jaar in mei afscheid nemen van Dunya, de hond die ze 14,5 jaar had opgevoed en altijd langs haar zijde was geweest. Dunya leed aan een tumor in haar hoofdje en haar spieren lieten het langzaam afweten. Tot op de dag van vandaag heeft ze het nog altijd erg moeilijk met dit verlies.

Woensdagavond schreef de blondine op Instagram:

“EINDELIJK kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn aller liefste hondenziel Dunya! Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij. Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is?”

Het boekje komt er in samenwerking met haar vriendin Bianca, die schrijfster is. De plaatjes worden verzorgd door animatiestudio Anikey.

Wat ook zeer mooi is, is dat Monique aankondigde dat ze een deel van de opbrengst van de verkoop aan een goed doel zal schenken.

Het belooft dus een heel emotioneel boekje te worden. We kijken er alvast naar uit!

DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Instagram en RTL Boulevard