Schoonmoeder rekent haar eigen familie €20 per persoon aan voor het kerstdiner.

Een moeder reageerde op Mumsnet vol ongeloof toen ze hoorde dat haar schoonmoeder haar familie €20 per persoon wil aanrekenen voor het kerstdiner.

Gebruiker Staceyjas legde uit dat haar partner met Kerstmis naar zijn moeder gaat, terwijl zij bij haar eigen familie gaat eten. Zijn moeder zou geld gevraagd hebben voor het eten.

Ze schreef: “Ze vroeg €20 per persoon!”

“Ik ga bij mijn familie eten, dus nodigde ik hem ook uit, maar hij viert het daar al heel zijn leven met zijn ouders en broers en zussen.”

“Ik kan het langs beide kanten zien en het is hard werk. Ik weet dat het duur kan zijn, maar het is niet dat ze het financieel moeilijk heeft.”

 

Ze voegde eraan toe dat de moeder van haar partner voordien nog nooit iets aangerekend had voor het kerstdiner en dat hij aangeboden had om een dessertje mee te brengen in plaats van geld omdat dat “fout” aanvoelde.

De vrouw zei: “Het gaat over familie en niet over geld, maar ik wilde gewoon even weten wat de meningen van anderen zijn? Of doen jullie dit ook?”

Sommige mensen toonden begrip voor de moeder en schreven onder meer: “Het is echt duur om een kerstdiner voor veel mensen te organiseren. Ik deed het een jaar en het kostte me meer dan 400 euro. Als we Kerstmis met mijn familie vieren, delen we de kosten en het eten of brengen allemaal iets verschillend mee …”

“Denk er niet aan als je aanrekenen, maar beschouw het als allemaal bijdragen aan de kost van het eten.”

Maar andere vonden dit compleet niet kunnen. “Hemeltjelief. Dit is vreselijk!”, schreef iemand.

Vind jij het oké om je gasten geld aan te rekenen voor de kerstmaaltijd? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden om de discussie op gang te brengen!

Bron en afbeeldingen: Pixabay en Metro