Studie concludeert: Vrouwen slapen beter met een hond in bed dan met menselijke partner.

Voor de beste slaap moet je je partner naar de bank verwijzen en je hond bij je in bed nemen. Een recente studie van onderzoekers van het Canisius College in Buffalo, New York, suggereert dat vrouwen beter slapen naast honden dan met menselijke partners (of katten, sorry kattenmensen).

Het onderzoek werd geleid door professor Christy I. Hoffman – een zelfverklaard hondenpersoon. De onderzoekers ondervroegen 962 vrouwen in de Verenigde Staten. Daarvan gaf 55 procent aan dat ze het bed deelden met een of meer honden en 31 procent met minstens een kat. Van die vrouwen sliep 57 procent ook met een partner.

De deelnemers vulden een vragenlijst in over hun slaapkwaliteit en hoe veilig ze zich voelden door de aanwezigheid van hun kat of hond. Diegene met partners werd gevraagd wat de invloed van de andere persoon op hun slaap en veiligheidsgevoel is.

Uit analyse van de gegevens bleek dat menselijke partners en katten verantwoordelijk zijn voor slaaponderbrekingen. Honden daarentegen bleken hun baasjes niet wakker te maken.

Hoe komt dat? Hoffman denkt dat dit te wijten is aan het feit dat hondeneigenaars betere slaapgewoontes hebben en een strikere dagelijkse routine dan mensen zonder honden. In het algemeen gingen hondeneigenaars vroeger naar bed en stonden eerder op dan vrouwen met katten.

“Hondeneigenaars moeten zich aanpassen aan de natuurlijke behoefte van een hond om ’s ochtends naar het toilet te gaan, en zo komt het dat hondenbaasjes een relatief strikt ochtendschema hebben”, zei ze. “En de slaaptijden van honden komen beter overeen met die van mensen dan bij katten.”

Bovendien zegt Hoffman dat honden zich beter aanpassen aan de slaaproutine van hun baasjes dan menselijke partners. (Zo’n goede jongens, honden).

Maar er is meer. Ook een eerdere studie van Mayo Clinic in Arizona kwam tot de conclusie dat mensen in het algemeen gewoon beter slapen met een hond.

Dames, jullie weten wat jullie te doen staat: laat je man op de bank slapen en knuffel lekker tegen je hond aan!

DEEL dit bericht met je vrienden om ook hen een betere nachtrust te gunnen!

Bron en afbeeldingen: YouTube en Huffington Post

BACK TO TOP