Wetenschap concludeert: Dunne vrouwen worden niet meer als sexy beschouwd.

Schoonheid is uiteraard een kwestie van smaak, maar het lijkt erop dat fitness influencers op Instagram een culturele verandering teweeg hebben gebracht.

De Universiteit van Missouri-Kansas City vroeg 78 vrouwelijke studenten om de winnaars van Miss Amerika te analyseren en de onderzoekers ontdekten dat gespierde vormen nu sexyer worden beschouwd dan vrouwen die dun zijn.

De studenten werd gevraagd om foto’s van de winnaars van Miss USA tussen 1999 en 2013 te bestuderen en hen waarderen hoe gespierd, dun en aantrekkelijk ze waren.

De studie onthulde dat de recente winnaars eerder gespierd dan dun waren, wat aantoont dat houdingen rond fysieke schoonheid veranderd zijn.

Hoofdonderzoekster Frances Bozsik publiceerde de studie in het tijdschrift “Seks Roles” en zei dat dit te maken heeft met de invloed van sociale media. Frances zei bovendien dat je ook onder vrouwelijke beroemdheden heel wat gespierde lichamen ziet.

In een tweede studie werden de foto’s van 14 verschillende vrouwen voorgelegd aan 64 studenten. Elke foto werd aangepast met meer en minder spieren, een combinatie waardoor beide foto’s als even aantrekkelijk beschouwd zouden worden. Maar een van de foto’s werd niet gemanipuleerd, en de resultaten toonden aan dat de proefpersonen de gespierde versie aantrekkelijker vonden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: New York Post en Instagram

No Replies tot "Wetenschap concludeert: Dunne vrouwen worden niet meer als sexy beschouwd."