Iedereen hangt de kerstlichtjes al heel z’n leven verkeerd in de boom.

Bij ons staat de kerstboom al enkele dagen te fonkelen, maar blijkt dat we de kerstverlichting helemaal verkeerd hebben opgehangen. Zoals bij de meeste mensen slingeren de kerstlampjes in een spiraal rond de kerstboom. Designer Francesco Bilotto meent echter dat je de kerstverlichting beter verticaal in je boom hangt. “Op die manier fonkelt elk puntje van je boom, van tak tot tak”, verklaarde Bilotto aan Housebeautiful.com.

Bovendien is deze methode veel gemakkelijker omdat de snoer zo niet in de takken en twijgen vast komt te zitten. En ook bij het afbreken van de boom is dit systeem heel wat eenvoudiger en minder tijdrovend.

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Hang het uiteinde van de snoer (dus niet de stekkerkant) in de top van de boom en laat het verticaal naar beneden hangen. Vervolgens maak je terug de richting naar boven, ongeveer op een tien centimeter naast de eerste rij. Zo werk je de hele kerstboom van boven naar beneden af tot je aan het andere einde van de snoer gekomen bent. Tip: Hang dieper in de boom enkele reflecterende kerstballen voor extra fonkeling!

Wat vind jij het mooist? De klassieke spiraal of deze nieuwe methode? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit met je vrienden!

Bron en afbeelding: Instagram en Instagram