Studie beweert: Een neut whisky is goed tegen verkoudheid.

Voor de gewone verkoudheid bestaat eigenlijk niet echt een remedie. Maar een beetje whisky of bourbon (een beetje, zeiden we) zou je wat verlichting kunnen bezorgen.

 

Een mengsel van whisky, honing, citroensap en heet water kan de symptomen van een verkoudheid verzachten. Het hete water helpt tegen een verstopte neus, net zoals een warme kop kippensoep.

En whisky helpt ook tegen het snot. “De alcohol verwijdt de bloedvaten een beetje en dat maakt het voor je slijmmembranen makkelijker om de infectie te verdragen”, zei Dr. William Schaffner van het Vanderbilt University Medical Center.

Voor je naar je stamcafé loopt om een dozijn Jack Daniels achterover te slaan, moet je wel weten dat teveel alcohol je allesbehalve beter zal doen voelen. Alcohol is een diureticum, wat betekent dat het water uit je lichaam trekt. Je weet wel hoe je na een wilde avond ’s morgens met ongelofelijke dorst wakker wordt (en vreselijke hoofdpijn)? Dat komt omdat je gedehydrateerd bent. Wanneer je je al slecht voelt, wil je katersymptomen zeker vermijden. Dus als je overweegt om aan zelfmedicatie te doen met een warm drankje met whisky, zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt. Zoals je moeder altijd zei: genoeg water drinken!

Leer hieronder een eenvoudig whisky receptje om je door de winter te helpen! DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Huffington Post en Pixabay