Kinderen met kanker vliegen naar de “Noordpool” om de Kerstman te ontmoeten.

Enkele jonge kankerpatiënten kregen de kans om naar de Noordpool te vliegen om er de Kerstman en zijn echtgenote te bezoeken.

Het hoeft niet gezegd dat kanker een vreselijke ziekte is. Geen enkele ouder wil horen dat zijn of haar kind doodziek is. Kanker treft niet alleen de patiënten erg hard, maar ook de hele omgeving van het kind wordt er zwaar door getroffen.

Een Amerikaanse initiatief “Flight to the North Pole” wilde kinderen met kanker en hun gezinnen een beetje opvrolijken door hen een magische reis te laten maken. In samenwerking met verschillende kinderziekenhuishuizen bezorgen ze de kinderen een onvergetelijke dag.

De kinderen worden overladen met cadeautjes en uiteraard kregen ze ook de kans om de Kerstman te ontmoetten. Op die manier vergeten de kinderen en hun gezinnen even dat ze ziek zijn. Het initiatief wordt al georganiseerd sinds 1985. Het werd voor de eerste keer georganiseerd in Milwaukee, maar ondertussen werd het door minstens 20 andere Amerikaanse steden overgenomen.

Vorige week vlogen 20 gezinnen naar de Noordpool om de Kerstman persoonlijk te ontmoeten. De Kerstman stond hen op te wachten toen ze het uit het vliegtuig stapten. Het geluk van de kinderen staat op hun gezicht af te lezen!

Eigenlijk waren ze naar een hangar gevlogen waar het kerstfeest georganiseerd werd. Het was alleszins een erg emotionele aangelegenheid.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit bericht als ook jij dit zo’n prachtig initiatief vindt!

Bron en afbeeldingen: YouTube