Maak je eigen gekraakte noten

Men neemt 3 pond onrijpe walnoten (ongeveer begin augustus), men moet ze nog met een els kunnen doorsteken. Dan laat men ze veertien dagen tot drie weken in regenwater staan, dit moet men iedere dag door vers regenwater vervangen. Na afloop van deze tijd brengt men water aan de kook, doet de walnoten erin en laat ze koken, totdat ze tamelijk zacht zijn. Dan neemt men ze van het vuur, doet ze in vers koud bronwater en laat ze daarin 4 uur staan. Dan zuivert men 3 pond suiker met 3 wijnglazen ...

WinterPompoen soep

Voorbereiden Snipper de uien. Halveer de pompoen,verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.[mag incl.schil] Snijd de courgette in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd fijn. Bereidingswijze Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, de pompoen en de courgette hierin circa 3 minuten. Voeg de gember en kerriepoeder toe en bak het al omscheppend ongeveer 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en ...
7.5Score

Andijvie Ovenschotel

Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een Koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen. Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur ...